Welkom Framedrummen In Concert
Visie & Missie En verder... Links Tarieven Agenda Contact

Lichaamsgerichte coaching & begeleiding
Irmgard CottaarIrmgard Cottaar

 

Op 1 januari 2003 nam ik ontslag uit een goed verdienende baan in de GGZ. Van deze stap heb ik geen moment spijt gehad ook al is het bij tijden een spannende tocht. Het is boeiend om vanuit het diepste van mijn hart en mijn ziel datgene te doen waartoe ik hier op aarde ben.

Gebruikmakend van alle kennis en ervaringen die ik op heb mogen doen laat ik steeds meer methodes en technieken los om meer en meer tot de essentie te komen.

Ik vind het heerlijk om mogelijkheden te creëren, te inspireren, samen te brengen en te verbinden. Om ruimte en structuur te bieden, waarin we beiden tot volle bloei kunnen komen.


In 1976 ben ik begonnen als vakleerkracht bewegingsonderwijs in het speciaal onderwijs - mytylschool. Daarna heb ik enige tijd als vrijwilligster op Aruba gewerkt.
Weer terug in Nederland was ik trainster van verschillende Wereldwinkel projecten – vrouwen, onderwijs en gezondheidszorg.
Daarnaast coachte en trainde ik een aantal volleybal teams en gaf ik training aan een hartrevalidatie groep.
Toen rook ik de geur van de gymzaal weer en ben ik mij gaan specialiseren als psychomotorisch therapeut. Als zodanig werkte ik jaren in diverse psychiatrische settings; open en gesloten opname, dagbehandeling en een psychotherapeutische gemeenschap.

In de jaren tachtig kwam ik voor het eerst in aanraking met Taiji en Qigong waar ik me jaren lang in heb verdiept en bekwaamd.
Daarnaast heb ik een passie voor muziek en speelde ik tenorsax in een jazzworkshop orkest.

In de jaren negentig volgde ik een opleiding Intuïtieve Ontwikkeling, Healing en Reading, een intensief Tantra-traject en begin 2000 gedurende twee jaren een Vrij Kunstzinnig Jaar.

Muzikaal gezien richtte ik mij meer en meer op percussie – djembé en conga’s. Eind 2003 kwam ik in contact met framedrums. Dit maakte een diep sluimerende passie in mij wakker. Eind 2005 ontmoette ik Layne Redmond bij wie ik meerdere intensieve workshop volgde o.a. op Cyprus. In 2006 en 2007 organiseerde ik voor haar een framedrum weekend in Nederland. Daarnaast heb ik mij laten inspireren door diverse framedrum masters waaronder Nora Thiele – voor wie ik in 2008 en 2009 een framedrum weekend + soloconcert in Nederland organiseerde – Glen Velez, Murat Çoskun, David Kuckhermann, Andrea Piccioni, Michael Metzler, N. Scott Robinson en Sattor Fozilov.


Ik ben geboren (1954) en getogen in het Brabantse Tilburg en heb mij later verplaatst van Eindhoven, naar Aruba, terug naar Tilburg, naar Oenkerk (Friesland) en Leeuwarden en ben sinds 1992 neergestreken in Apeldoorn.

Ik maakte een aantal reizen om te werken als vrijwilligster, waaronder een stedenbandreis naar Matagalpa – Nicaragua.