Welkom Framedrummen In Concert
Visie & Missie En verder... Links Tarieven Agenda Contact

Algemeen
  The primordial first sound
Framedrum lessen
Framedrum workshops
Workshops masterdrummers
Overgangsrituelen
Concerten
Framedrumcirkel
Filmpjes
In de media

Workshops van masterdrummers

 

Naast het geven van eigen workshops organiseer ik graag retreats en workshops voor masterdrummers als Layne Redmond afkomstig uit de USA en Nora Thiele uit Duitsland.

Het is bijzonder inspirerend en verrijkend om met deze vrouwen te werken en van hen te mogen leren. Beiden zijn bijzonder begaafd en virtuoos op het gebied van de framedrums ieder op haar eigen wijze.


Layne Redmond was de eerste leerling van Glen Velez – de ‘godfather’ van de framedrum. Naast befaamd masterdrummer is ze onderzoeker en auteur van het boek ‘When the drummers were Women – a spiritual History of Rhythm’. Ze heeft meerdere, prachtige cd’s op haar naam staan zoals: ‘Invoking the Muse’, ‘Trance Union’, ‘Since the Beginning’, ‘Chanting the Chakra’s’, ‘Heart Chakra Meditation’, ‘The Wave of Bliss’en ‘Invoking Aphrodite’. Deze laatste cd is tot stand gekomen met medewerking van de Cypriotische women drummers, die door Layne zijn opgeleid.

Nora Thiele, een jonge percussioniste en pianiste uit Duitsland, specialiseerde zich in het bespelen van framedrums. Naast workshops geeft ze solo concerten, treedt ze op samen met een oud-speler, heeft ze haar eigen percussie ensemble ‘Duo Doyra’ en haar groep ‘The Playfords’ – renaissancefolkpop. Van haar verschillende projecten heeft ze cd’s gemaakt.
Het is zeer boeiend om haar te zien en horen toveren met de drums – met ritme en klank, tijdens haar solo concerten.

Verder heb ik een bijzondere verbinding met een groep Cypriotische vrouwen die hun eigen erfgoed in ere herstellen door het bespelen van de framedrum en daarmee de vrouwelijke energie bekrachtigen.

Zie voor actuele data de agenda.