Welkom Framedrummen In Concert
Visie & Missie En verder... Links Tarieven Agenda Contact

Algemeen
  The primordial first sound
Framedrum lessen
Framedrum workshops
Overgangsrituelen
Concerten
Framedrumcirkel
Filmpjes
In de media

Framedrum lessen

 

Het leren bespelen van de framedrum geeft je de mogelijkheid en vrijheid om je eigen ritmes en speelwijzen te creëren en ontdekken.

Je leert zowel framedrums mét en zonder schellen te bespelen.

De vier basisslagen op de framedrum zijn verbonden met de elementen aarde (Kah), water (Doum), vuur (Tak) en lucht (Cha).

Naast het leren en verfijnen van de basistechnieken, om een zo zuiver mogelijke klank te creëren, komen tijdens de lessen allerlei ritmes aan bod – een synthese van ritmes uit India, het Midden-Oosten en Brazilië, naast eigen composities.

Je leert even en oneven ritmecycli te spelen in al haar varianten evenals off-beat ritmes. Je gaat de verschillende kwaliteiten van deze ritmes ervaren in je lichaam en deze leren vertalen naar de drum.

Om de ritmes goed te kunnen integreren maak ik gebruik van reciteren, bodypercussie en beweging.


Een individuele les kan variëren van 60 tot 90 minuten.

Lessen kunnen ook gegeven worden in kleine groepen van maximaal 3 personen. Dan is de lesduur bij voorkeur 2 tot 3 uur; echter elke variatie is mogelijk.


Wil je een framedrum aanschaffen dan kun je daarvoor bij mij terecht. Ik heb contacten met een aantal bijzondere drumbouwers, die mooie stembare drums maken precies zoals jij het wilt hebben.

Speel je liever op een kunststof vel dan kan ik je daarin ook adviseren.


Voor actuele data zie de agenda.